Captura de pantalla 2017-02-08 a les 13.15.27

La Cooperativa Roba Amiga ha fet públiques les dades corresponents al 2016 pel que fa a la recollida de roba de segona mà. Amb aquesta finalitat, a Ulldecona hi ha instal·lats tres contenidors taronja (Plaça Catalunya, Passeig de l’Estació i Plaça Diputació) que durant l’any passat van aconseguir recollir un total d’11.760 kg de roba. Si analitzem la recollida per mesos, el contenidor que més roba va recollir va ser el de la Plaça Catalunya al setembre, amb 772 kg, i el que menys, el de la Plaça Diputació amb 78 kg al maig. Per trimestres, el tercer de l’any, de juliol a setembre, va ser el més positiu amb 4.020 kg recollits, tal com es pot observar al gràfic adjunt. 

La Cooperativa Roba Amiga és un consorci d’entitats, format per diverses empreses d’inserció, que té per objectiu modernitzar el sector en termes d’eficiència i rentabilitat, millorant el procés de gestió de roba de segona mà a Catalunya per reduir al màxim els residus tèxtils a través d’un model que promou la inserció de persones amb risc d’exclusió.  

Roba Amiga aplica la metodologia de les 3R, reduir, reutilitzar i reciclar, en tot el projecte. La roba recollida té quatre possibles destins: les botigues de segona mà de la pròpia cooperativa, l’exportació a països de l’anomenat tercer món, la producció de material tèxtil per a la indústria o el reciclatge del teixit per a l’elaboració d’altres productes.

Ulldecona va recollir l’any passat 11.760 kg de roba usada