Per segon any consecutiu, Ulldecona se suma a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per celebrar el dia 6 d’abril, el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) per tal de sensibilitzar la població sobre l’epidèmia del sedentarisme i promoure l’activitat física com un element essencial per a la salut i el benestar de les persones. Amb el lema “+ actius cada dia”, l’objectiu de la jornada és promoure l’activitat així com remarcar els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional, tot acumulant 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents.

Enguany l’Ajuntament d’Ulldecona ha programat diferents activitats, bàsicament amb la comunitat educativa, l’Escola Ramón y Cajal i l’Institut Manuel Sales i Ferré, a través del Comitè Ambiental Local. Dins el programa Camins Segurs, aquest dijous, 5 d’abril, tindrà lloc la primera de les activitats, amb la voluntat de fomentar hàbits saludables i la mobilitat segura. Com s’ha fet durant aquest curs, el primer dijous de cada mes, hi haurà restricció de circulació per a tots els vehicles a motor, a l’entorn dels centres, de 8.15 a 9.15 h, l’hora d’entrada dels alumnes. El recorregut és diferent en aquest cas a les edicions anteriors. L’accés serà restringit a l’altura de l’Avinguda Constitució, carrer Vidal i Barraquer i Avinguda Generalitat a l’encreuament del carrer Maestrat. Alumnes voluntaris de l’Institut informaran de l’activitat, junt amb la Policia Local, i només es podrà passar a peu, en bicicleta o patinet.

El mateix  Dia Mundial, divendres 6, a l’Escola hi haurà activitats físiques durant tot el matí i, dijous 12, es farà una sortida en bicicleta al Pantanet de Sant Joan del Pas, per part dels alumnes de 6è de primària i els de 1r d’ESO de l’Institut. A migdia, en tornar a Ulldecona, a la Plaça de l’Església, es llegirà el manifest corresponent i es farà una coreografia preparada per a l’ocasió. Dimecres 18 d’abril hi ha prevista una altra sortida en bicicleta, en aquest cas per part dels alumnes de 3r de primària de l’Escola, i divendres 20, una sortida a peu per la natura d’alumnes de l’Institut. Finalment, dimecres 25, alumnes dels dos centres educatius faran activitats físiques al carrer per tal de cloure les activitats previstes al llarg de tot el mes.

D’altra banda, divendres 13 d’abril, es durà a terme la 7a Cursa/Marxa de Muntanya dels Instituts de les Terres de l’Ebre, dins el projecte CMITE, amb sortida i arribada a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona, un projecte que pretén emprar les curses com a eina didàctica per a les classes de secundària de diversos instituts del territori. L’objectiu és motivar als/les alumnes amb la realització d’activitats reals i properes a ells, que mostrin aplicacions del que aprenen a classe, aplicar les TIC al procés d’aprenentatge de diverses matèries, fomentar la pràctica de l’esport entre l’alumnat i conèixer i respectar el medi natural dels pobles de les Terres de l’Ebre. En total hi participen un grup de 30 professors/es de 12 centres de secundària de Terres de l’Ebre de diverses matèries i vora 300 estudiants de secundària.

Dos dies després, diumenge 15 d’abril, tindrà lloc la tercera edició de la Cursa Ulldecona 10k, que enguany estrena la denominació de Cursa de l’Aigua, i que forma part del calendari ebrenc de curses de la Running Series. Els organitzadors han preparat un circuit divertit i ràpid, que passa per alguns dels llocs emblemàtics de la nostra població, com el nucli antic, església de Sant Lluc, l’Ajuntament, Casa de Cultura i també prop de l’Ermita de la Pietat. La sortida està prevista a les 10’00h. Més informació: http://esportsulldecona.com/ulldecona10k/

 

Ulldecona se suma al Dia Mundial de l’Activitat Física