Avui dilluns, 26 de novembre ha començat una vaga de metges d’atenció primària que està convocada fins divendres, 30 de novembre, pel sindicat Metges de Catalunya. Els professionals de la salut reclamen millores assistencials i laborals. Hi estan cridats els 5.700 metges que treballen als CAP de l’Institut Català de la Salut: metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs, i també uns 10.000 facultatius de la concertada. La vaga afectarà el servei ordinari de l’àmbit assistencial a tots els centres de primària, entre ells el CAP d’Ulldecona. 

Els professionals denuncien una situació molt crítica d’excés de feina i condicions laborals precàries que repercuteix en la qualitat i la seguretat assistencials. Entre altres coses, reclamen limitar les visites diàries a 28. I que per fer aquestes visites tinguin un temps mínim de 12 minuts. També demanen recuperar els 920 professionals perduts amb les retallades de la Generalitat, la recuperació del poder adquisitiu perdut -que xifren en prop d’un 30%- i l’increment del pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial.

En aquests cinc dies de vaga, les urgències i les unitats especials funcionen al 100%. Per als altres serveis, hi ha serveis mínims del 25% els dos primers dies i del 33% la resta. 

 

Vaga de metges d’atenció primària