El Ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, va visitar ahir a la tarda Ulldecona. Va ser rebut a l’Ajuntament per part de l’Alcaldessa, Núria Ventura, i va poder saludar el govern municipal, regidors i regidores, alcaldes dels barris i representants de diverses empreses del teixit industrial del municipi. El Ministre va signar el llibre d’honor i després va desplaçar-se al Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arión.
En el torn de parlaments, Núria Ventura, va destacar la “necessitat de col·laboració entre les administracions per tal de garantir el futur laboral i econòmic del municipi”, destacant que Ulldecona “compta amb un teixit empresarial divers i innovador, amb sectors estratègics que contribueixen significativament al desenvolupament econòmic tant local com comarcal, destacant empreses punteres del sector químic, agroalimentari, electromecánica, metall, fusta i moble o el sector de la pedra”. Així, va destacar la necessitat de “garantir la viabilitat de les activitats del sector primari, serveis i turisme, captar noves empreses, i sobretot, treballar per la consolidació i creixement industrial de les activitats existents, fent front a reptes com la manca de personal qualificat, la fuga de talent, els problemes de mobilitat o l’excés de burocracia”.
Per la seva part, el Ministre va destacar que li agrada “viure i compartir la realitat a peu dels municipis, que és allà on passa tot” alhora que, tot i la situació global dels mercats internacionals, es va mostrar esperançat per la seva evolució. “El món econòmic el que necessita és serenitat i generar condicions de confiança». En l’àmbit del turisme, va destacar la importància de projectes compartits com la dinamització econòmica generada entorn les oliveres mil·lenàries, que rebrà suport econòmic a través dels plans d’Experiències Turístiques del Ministeri. Segons va afirmar Hereu, es tracta de “projectes únics, molt singudars, que posen en valor els paisatges i entronquen directament amb la història, manifestant que “les oliveres mil·lenàries no només ens conecten amb el passat sinó que són una ruta cap al futur.