La Fira de Sant Lluc d’Ulldecona ha omplert el centre del municipi tot el cap de setmana. Vora 5.000 persones han pogut passejar pel carrer Major i visitar les més de 60 parades i una desena de foodtrucks que han exposat en aquesta edició. Persones vingudes d’arreu de les Terres de l’Ebre i el Maestrat principalment.
Molt participatius han estat també els tasts, xerrades i demostracions de cuina en el nou espai ubicat a la plaça Sales i Ferré, amb l’assistència de 300 persones. En concret es va fer un maridatge de vins amb formatges, un tast sobre l’origen del vermut a càrrec del sommelier Manel Vidal i també hi van participar els dos xefs amb estrella Michelin del municipi. Jeroni Castell, del restaurant Les Moles, i acompanyat per la seva mà dreta Pau Castell, va fer un “Showcooking d’ostra del sol i la fava”, mentre Vicent Guimerà, de l’Antic Molí, va presentar el “Projecte Mans: Essència i origen”. Finalment, en aquest àmbit es va fer també una xerrada sobre “Malaltia celíaca: què menjo i com cuino?” a càrrec de la Delegació Baix Ebre-Montsià de l’Associació de Celíacs de Catalunya.
La tinenta d’alcaldia i regidora de Comerç i Fires, Mónica Fabra, s’ha mostrat molt satisfeta de l’acollida d’aquesta edició del certamen, destacant també la participació del comerç local “la fira potencia no només el sector de la restauració i gastronomia, amb gran dinamisme, sinó que visibilitza també la resta de teixit comercial i de serveis del municipi, alhora que ens serveis per atreure visitants”.
Una de les activitats que atreu més públic són les degustacions de l’estand de Turisme Ulldecona. En dos dies s’han servit 1.300 racions de diverses tapes elaborades per 12 bars, restaurants i establiments del municipi: Alameda, Ve de Gust, Lo Paseo, Taperia Dalia’s, El Caçador, Pizzeria Florència, Per Pebrots, l’Antic Molí, Pastisseria Raga, l’Era, Cafè Fleca Feliu i La Bodega.
Molt participatives igualment van estar també els diferents tallers de l’Associació d’Artesans de les Terres de l’Ebre (ceràmica, artesania i gastronomia infantil) i de l’Atheneu Ulldeconenc (conserves fermentades, licors casolans i nicots d’anous), així com el tradicional concurs d’allioli de l’Associació de Mestresses de Casa.
En les activitats infantils gratuïtes previstes durant tot el cap de setmana van participar-hi aproximadament 350 xiquets i xiquetes. En concret, es van organitzar jocs tradicionals, amb la col·laboració de l’AFA de l’Escola Ramón y Cajal, l’Associació de Jubilats i Pensionistes i el Moto Club d’Ulldecona, i jocs de fusta gegants.