IMG-20161222-WA0011-768x576

Aquest dijous, 26 de gener, a les 19’00 a la Sala de Sessions de l’Ajuntament d’Ulldecona, es durà a terme una xerrada informativa oberta a tots els interessats, sobre l’ús i funcionament dels desfibril.ladors externs (DEA) a càrrec de tècnics especialitzats.

Recentment, l’Ajuntament d’Ulldecona ha instal.lat dos desfibril.ladors al municipi, un al poliesportiu, que cobrirà les necessitats de tot el complex lúdico-esportiu del carrer Vicent Aubà (pistes de tennis, piscina, pista de patinatge, pavelló vell  i casal de joventut – Lúdik) i un altre al camp municipal d’esports, que cobrirà tant el camp de futbol com el nou pavelló poliesportiu.

Es tracta d’equips d’alta tecnologia fàcil d’utilitzar per tal que, en el moment que sigue necessari, es pugui fer servir sense problema. Els desfibril·ladors semiautomàtics (DEA) són dispositius que, aplicats sobre el tòrax del pacient, analitzen el ritme cardíac de la persona i identifiquen si és susceptible de rebre desfibril·lació, i en aquest cas s’indica, mitjançant missatges, el procediment a seguir.

A banda de la instal.lació dels aparells, aquesta setmana es faran diverses sessions de formació a una vintena de persones que treballen en l’àmbit esportiu per tal que tinguin els coneixements necessaris per fer-los funcionar en cas d’emergència.

A més, igual que en totes les poblacions on Espais Cardioprotegits Catalunya ha iniciat un projecte integral de cardioprotecció, aquest dijous es farà una xerrada oberta enfocada a ensenyar  l’ús d’un desfibril·lador, les maniobres RCP i com actuar en cas de crisis. La duració de la xerrada és d’uns 90 minuts aproximadament.

Xerrada informativa, oberta a tothom, sobre l’ús dels desfibril.ladors externs