Nu Díaz és una artista multidisciplinar que ha desenvolupat la seva carrera a Barcelona, treballant al voltant de les noves tecnologies i les noves formes d’expressió artística que connecten art i societat. L’exposició arriba ara a l’Antic Molí de Cèsar Martinell, actual Oficina de Turisme d’Ulldecona, després de passar pel Mucbe de Benicarló i porta per títol “Lo que nos dicen las piedras”. Es tracta d’un conjunt escultòric de gran format que es podrà visitar fins el 14 de febrer de manera lliure o, setmanalment, amb visites guiades de la mà de la pròpia artista (prèvia inscripció).
La fascinació de Nu Díaz pels materials simples, ha portat l’artista a aprofitar el seu confinament a la costa de Benicarló per a establir una profunda relació amb les diferents formes, edats, estats i identitats de les pedres, amb les que treballa des de fa tres anys, realitzant un procés d’investigació artística, sorgit de la seva passió pel material geològic. Aquest fet ha inspirat el corpus de l’obra i suposa un gir important en la seva pràctica, portant-la de les dos dimensions del paper o els quadres a desenvolupar una obra escultòrica en forma d’instal·lacions adaptades a l’espai expositiu, realitzades amb pedres recollides per la pròpia artista i altres cedides per la pedrera Cenia Stone – IMMAR d’Ulldecona.
Nu Díaz emprèn la funció de mèdium, d’interconnector d’essències/energies/formes bàsiques i recíproques entre obra i artista, difuminant passat, present i futur; descomposant mol·lecularment els elements fins a l’essència per a tornar-ho a unir en un TOT.
Pedres, materials des de l’òptica de la fotografia, l’estudi pictòric, de la puresa de les formes naturals, transformades, pintades, escrites, dibuixades i imaginades en una al·legoria on tot té un sentit expressat pels diferents llenguatges artístics emprats. El mineral com a ésser viu i/o com a base dels regnes animal, vegetal i humà. Com els mars d’oliveres que ens identifiquen representades en els seu sentit numerològic i espiritual.
NU DÍAZ (Lleó 1964) va iniciar la seva carrera com una de les pioneres en la producció de CD-ROMS interactius amb la seva empresa NewMedia, fundada el 1993, on va encunyar en terme Fab Art. Ha rebut premis com Milia d’Or de Cannes i el Moëbius de Paris, entre d’altres.
Des de 1998, ha dirigit el màster de Disseny de la Interacció a l’Escola Elisava de Barcelona, participant en diversos projectes d’investigació juntament amb IAAC Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, el Media Lab del MIT, I2CAT, Fundació Mies Van Der Rohe, LOOP Festival de Videocreació de Barcelona i La Fura dels Baus, entre d’altres.
El 2009 va ser fundadora del Fablab-Kids al Fablab Barcelona. Fundadora de Valldaura Labs (IAAC) i directora del projecte d’autosuficiència fins a 2014 al voltant de l’Home, l’Entorn i el Planeta. El 2011 va comissionar l’exposició “Els sentits de les màquines” al Disseny Hub Barcelona.
És impulsora de La Escuela de los Sentidos, una escola en la qual es desenvolupa la creativitat i el talent i es treballa connectant i aprenent de la natura per inventar el món del demà.
En la seva faceta artística, amb una obra de caràcter minimalista i poètic, introdueix la llum com un element d’interacció natural on es troba el físic i el virtual. Des del 2001 ha exposat, entre altres, a la Biennal de València, a Seül- Barcelonals i a l’Ambaixada Espanyola a Korea.
Més informació: www.nudiaz.com