cartell-2016-quadrat-copia

L’àrea de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament d’Ulldecona ha enllestit aquesta setmana la preparació d’una nova edició de la Festa Olea Europaea, que se celebrarà al Museu Natural de les Oliveres Mil.lenàries de l’Arión el dissabte, 3 de desembre, durant tot el dia amb diverses activitats a l’aire lliure.

Seguint l’esperit innovador que ha caracteritzat les festes anteriors, aquest any es podrà gaudir d’una emocionant experiència en un entorn mil·lenari amb visites teatralitzades i musicades, degustacions d’alta gastronomia, oleo-tallers, un dinar tradicional al mateix vilar i diverses activitats infantils.

Es tracta d’una sorprenent jornada enmig del paisatge cultural i natural més autèntic i singular de tota la Mediterrània, una visió totalment contemporània de l’herència ancestral que ens ofereix el nostre patrimoni viu més important.

La sortida està prevista des de l’Oficina de Turisme d’Ulldecona amb cotxes particulars cap a la finca de l’Arión, propietat de la família Porta-Ferré de la Galera. Allí es rebrà els visitants amb una visita teatralitzada i musicada amb la col.laboració d’actors del Patronat de La Passió i la Banda de Música d’Ulldecona. Al llarg de tot el matí hi haurà una demostració de collir olives, una exposició monogràfica d’oliveres de l’Associació d’Amics del Bonsai d’Alcanar i Ulldecona, tallers d’elaboració d’ungüents amb olis d’oliva i ceres, un racó gastronòmic amb degustacions d’oli per part de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, un tast de fusió «olimel» a càrrec de Mel de Ramon i cuina amb olis varietals i degustacions de textures amb Vicent Guimerà, del Restaurant l’Antic Molí, que ha rebut recentment el guardó com a millor cuiner de l’any al Fórum Gastronòmic de Catalunya.

Al migdia es farà el dinar de pagès al mateix vilar, amb postres típics del territori fets in situ per l’Associació de Mestresses de Casa d’Ulldecona, i tot seguit hi haurà una actuació infantil a càrrec del Taller de Titelles d’Ulldecona. Per cloure la jornada, s’ha organitzat una visita al Molí la Creu per vore el procés d’obtecnió de l’oli abans i ara, i cada participant rebrà un ampolla d’oli del raig de 500ml.

Les places són limitades i el preu pels tallers i el dia és de 20 euros per als adults i 10 euros fins als 16 anys. Les persones que només vulguin participar de les activitats, sense dinar, hauran d’abonar 10 euros.

Les incripcions s’han de fer a http://www.turismeulldecona.com/inscripcions o a la mateixa Oficina de Turisme d’Ulldecona. Per a més informació podeu adreçar-vos a turisme@ulldecona.cat o trucar al 977573394 / 619770869

Arriba una nova edició d’Olea Europaea a Ulldecona