La coca casolana amb cansalada al romer i llima, un puntet d’all i oli i l’accent faldut de la ceba al calmant, elaborada pel restaurant Lo Paseo, s’ha emportat el premi a la millor tapa d’enguany de la ruta Ulldecona Va de Tapes. La proposta gastronòmica, inspirada en la tradicional coca de recapte i en la coneguda “porccheta” italiana, s’ha emportat el 22’4 % dels vots dels clients participants.
El segon lloc, amb el 16 % dels vots, ha estat per a la tapa elaborada pel bar La Pollera, un mil full cruixent de mantega, costella de porc duroc, salsa brava, ceba cruixent i al en escames. En tercer lloc, amb el 12 % dels vots, ha estat escollida la tapa de La Taska de Sisco, batejada com a “Paquito”. Era un pa de mollet cruixent d’inspiració moruna amb xai guisat i marinat amb espècies.
Pel que fa al sorteig entre els participants a la votació, les guanyadores han estat Bibiana Roig León, veïna d’Ulldecona, que s’emporta un dinar per a dos persones al restaurant guanyador, Lo Paseo, i per a Anna Reolid Lázaro, veïna dels Valentins, que s’emporta també un dinar per a dos persones a triar en qualsevol dels altres establiments participants.
La ruta d’Ulldecona va de Tapes ha servit enguany més de 8000 tapes. La desena edició de l’esdeveniment gatronòmic, en el que han participat 11 bars i restaurants del municipi, es va celebrar els tres darrers divendres d’abril. Els establiments que han format part de la desena edició de la ruta Ulldecona Va de Tapes són el Bar Celedoni, el Mosset D’Exequiel, Burguer Infinity, La Alameda, La Lluna, La Taska de Sisco, Bar La Plaça, Lo Paseo, Taperia Dalia’s, OCO! Bar Gastronòmic i La Pollera.
La tinent d’alcaldia i regidora de Comerç i Fires, Mónica Fabra, s’ha mostrat satisfeta “tant pel que fa a l’afluència de gent com pel que fa a la qualitat gastronòmica que han demostrat un any més els establiments participants.