Ulldecona és un municipi de la comarca del Montsià, a les Terres de l’Ebre, situat al costat del riu Sénia. Dintre de la comarca termeneja amb Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Freginals, Godall, La Galera, Mas de Barberans i La Sénia. I pel sud amb Vinaròs, Traiguera, Sant Jordi i Sant Rafel del Riu, de la comarca del Baix Maestrat.

Segons el Padró d’habitants Ulldecona tenia 6.325 habitants (a data 01/01/2005), distribuïts entre la vila, que porta el nom del municipi, i els 5 nuclis que formen els barris d’Ulldecona: els Valentins, el Castell, Sant Joan del Pas, les Ventalles i la Miliana. A data 1 d’abril de 2006 la xifra provisional era ja de 6.800 habitants, dels quals 1.841 estrangers (el 27,07%).

El terme municipal té una extensió de 126 quilòmetres quadrats. El seu relleu queda configurat per la serralada del Montsià i la serra de Godall, paral·leles entre sí i separades per la vall de la Foia, essent els punts més alts, al Montsià: la Torreta (762 m.) i a la serra de Godall: el Tossal Gros (377 m.).

La temperatura mitja anual oscil·la entre els 16°C i els 17°C, amb 9°C de mitjana al gener i 25°C a l’agost. La pluviometria s’apropa als 650 mm. anuals, distribuïts irregularment, amb un estiu molt sec, i una major abundància de pluges a la tardor.

Passa per Ulldecona l’autopista A-7 (amb la sortida 42, Vinaròs – Ulldecona – Alcanar, situada a 4 quilòmetres). Fa uns anys es va fer la variant de la carretera Vinaròs a Tortosa. A més hi ha carreteres que van a Alcanar, La Sénia, La Galera i Godall. També tenen prou bons accessos per carretera tots els barris d’Ulldecona.

Finalment, a Ulldecona hi ha una estació de la via fèrria Barcelona – València, que és l’única que hi ha a la comarca del Montsià i que ara té el nom d’Ulldecona – Alcanar – La Sénia

Buy now