15418434_1262322140508018_661820897386841613_o

Els Reis d’Orient arribaran a Ulldecona demà dijous 5 de gener i tindran una agenda molt atepeïda. L’Ajuntament i nombrosses entitats i particulars han preparat tres cavalcades per tal de fer més fàcil que puguin arribar a saludar a tots els xiquets i xiquetes del municipi.

Els Reis visitaran el Convent de les Monges Agustines, l’Espai de Respir-Fundació Ulldecona, la Residència de Gent Gran l’Onada i recorreran els carrers de les Ventalles, els Valentins, barri Castell, Sant Joan del Pas i Ulldecona. L’organització compta amb la col·laboració del Centre Cultural Recreatiu, de la Banda de Música, els Gegants i Grallers, el Grup de Dones, l’Associació de Mestresses de Casa, el club de Twirling La Vie, l’Associació d’Empresaris, la Parròquia Sant Lluc, voluntaris de Protecció Civil, l’Orfeó Ulldeconenc, l’Institut Manuel Sales i Ferré i la Unió de Comerç, que ha preparat ja una bona colla de regals per a què quan arriben els Reis estigui tot a punt.

La festa començarà a les 17’30 a la Plaça Sales i Ferré amb diversos tallers de manualitats i una xocolatada per a tots els xiquets i xiquetes, amb ingredients aptes per a les persones que pateixen celiaquía. També els caramels que es repartiran són sense gluten, una proteïna present en alguns cereals -com el blat, ordi, sègol i civada- i que s’ha d’excloure de la dieta dels celíacs.

Des de l’Ajuntament d’Ulldecona es recomana a tothom consultar els horaris de la cavalgata i es recorda que poden haver-hi restriccions tant pel que fa a la circulació de vehicles per diversos carrers del municipi com en zones d’aparcament. Per aquest motiu es demana la col.laboració dels veïns i veïnes i que, si no és per motius de necessitat, es desplacin a peu i deixin els cotxes tancats. Des de la Policia Local i Protecció Civil s’insisteix un any més en les mesures d’autoprotecció que s’han de pendre per part de la ciutadania per minimitzar els posibles riscos de les cavalcades i poder gaudir amb seguretat de la festa.

Consells per al públic:

Recordeu que els principals riscos són el pas de les carrosses i tenir un accident per enfilar- se a algun objecte com ara contenidors, jardineres, senyals … No ho feu mai.

Actueu sempre amb sentit comú: durant la celebració no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident i seguiu sempre les instruccions del personal de seguretat.

Abans de la celebració:

Abans d’anar a la cavalcada estigueu atents a les informacions oficials sobre l’esdeveniment, el recorregut i condicions meteorològiques.

Porteu calçat que us protegeixi bé els peus per evitar lesions: és una de les zones més vulnerables en actes massius.

Si el fred és intens recordeu portar barret i utilitzar bufanda o mocador per no respirar directament l’aire fred als pulmons, especialment els nens petits. També és important que porteu roba còmoda i adequada a la meteorologia per evitar problemes amb el pas de les hores.

Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de trobada fora de la zona on s’acumuli el públic on tornar- vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.

Durant la celebració:

No pugeu a les baranes, reixes, contenidors o d’altres elements inestables, poden ser perillosos i provocar un accident.

Quedeu-vos sempre darrera les tanques o senyalització de seguretat del pas de carrosses.

No us acosteu mai a les carrosses, ni intenteu pujar-hi.

No baixeu mai a la via per agafar caramels que quedin en el pas de les carrosses.

No creueu pel mig de les carrosses ni us acosteu quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible.

No distragueu al personal de seguretat, ni als acompanyants a peu de les carrosses, ni als seus conductors, a excepció de que es tracti d’un accident o emergencia.

No llenceu caramels contra ningú, ni al personal de seguretat, a les persones de les carrosses ni a la gent que està mirant la cavalcada.

Una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada i amb calma, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.

La seguretat dels més vulnerables:

Si aneu amb nens porteu-los sempre de la mà. Expliqueu-los quins són els riscos, què no poden fer i com han d’actuar si es perden.

No deixeu que els menors pugin a cap objecte per veure millor la cavalcada: és preferible que els pugeu a coll.

Si trobeu un menor perdut aviseu immediatament a la policia o equips de seguretat.

Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments

Els accessos al lloc de la celebració:

No empenyeu mai per accedir a una zona perquè podeu provocar una caiguda o allau: si la zona on voleu situar-vos està saturada o molt plena busqueu un altre punt on situar-vos.

No us atureu en els carrers d’accés a l’acte perquè són les vies de pas dels serveis d’emergència i d’evacuació.

Si teniu la sensació d’estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d’evacuació. Mantingueu la calma.

Tingueu sempre localitzades les sortides d’emergència o les vies d’evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat.

En cas d’emergència:

Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d’emergència. Tingueu molta cura de menors i persones discapacitades.

Recordeu que s’ha de facilitar l’arribada dels serveis d’emergència i que pot ser necessari fer un passadís perquè accedeixin.

Dirigiu-vos fora de l’acte pels llocs indicats o carrers més propers sense aturar-vos. No torneu enrere.

Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per la gran quantitat de persones concentrades.

Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona, informeu-ne els serveis d’emergència.

En cas d’urgència, si truqueu al telèfon d’emergències 112 des d’un telèfon mòbil i no us dóna senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.

Tot a punt per a l’arribada dels Reis Mags a Ulldecona, Els Valentins, barri Castell, Sant Joan del Pas i Les Ventalles