Dins el projecte Art i Esport, impulsat per l’Ajuntament d’Ulldecona amb una subvenció de l’Obra Social La Caixa, els participants del grup d’Arts Plàstiques, Audiovisuals i Noves Tecnologies, sota la coordinació de Pere Esteve, han enregistrat un curtmetratge sobre les migracions i la greu situació social, política i econòmica que pateixen milers de persones arreu del món. A mode de documental/videoclip, el curt explica la situació d’una família que entra de manera irregular al nostre país. La història és fictícia però podria ser real. Els participants, tots alumnes de l’Institut Manuel Sales i Ferré, han estudiat a fons i s’han documentat sobre la situació actual dels refugiats, els immigrants i la pobresa.

El vídeo s’ha presentat al 4t Concurs Kabua “joves per canviar el món!” i ha quedat seleccionat entre els deu finalistes de tot Catalunya, segons ens confirma Albert Sans, el tècnic de Joventut de l’Ajuntament d’Ulldecona. Es tracta d’una iniciativa de la Plataforma d’Acció Social KABUA que té per objectiu que jóvens d’entre 12 i 18 anys realitzen un vídeo original de denúncia i sensibilització sobre diverses temàtiques concretes. El proper 26 de Maig, en un acte a Barcelona, es donarà a conèixer els guanyadors. La Plataforma va nàixer amb la finalitat d’oferir una nova eina educativa adreçada als adolescents per tal d’ajudar-los a potenciar el seu apoderament com a agents transformadors de la seva realitat i organitza nombroses activitats al llarg de l’any. 

Podeu veure’l, al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=rW8JiT3y9nk&feature=youtu.be

Un video dels participants del projecte “Art i Esport” d’Ulldecona ha estat escollit entre els deu finalistes del 4t Concurs Kabua “Joves per canviar el món”