L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha exigit aquest cap de setmana al Departament d’Interior que dote el parc de bombers del municipi amb els recursos humans i materials necessaris per assegurar que hi puguen treballar amb garanties. Així ho recullen diversos mitjans de comunicació com Imagina Ràdio o l’Agència Catalana de Notícies. La demanda arriba després que el parc d’Ulldecona hagi tancat este dissabte per manca d’efectius. La batllessa reclama “un servei digne” i diu que “no pot ser que depenguen d’altres parcs”. També avui dilluns el Parc romandrà tancat i ja s’ha anunciat que durant aquestes properes festes de Nadal, els dies 21, 25 i 29, tampoc hi haurà el personal suficient per mantindre el servei.

Per Ventura, el Departament tracta les instal·lacions del cos a Ulldecona com un “parc de segona”. A més, ha subratllat que “no té els mateixos mitjans que la resta de parcs del país”. L’alcaldessa ha recordat que per a tota la comarca del Montsià només tenen l’equipament d’Amposta i el d’Ulldecona i este darrer dóna servei a entre 20.000 i 25.000 habitants i cobreix possibles emergències en infraestructures bàsiques com l’AP7, la N340, l’Embassament d’Ulldecona o altres punts de risc.

“Estem parlant de moltes persones i un territori gran, si passar alguna cosa, què, qui assumirà les responsabilitats oportunes?”, es pregunta la batllessa. Per això, demana “solucions” i que es garanteixin unes condicions “adequades”.

A banda del cas d’Ulldecona, els parcs de Tarragona, Reus, Cambrils, Valls, Tortosa i Amposta estan sota mínims les darreres setmanes, segons confirmen fonts d’Interior, amb menys bombers dels que pertoquen per torn, és a dir per sota del requeriment mínim legal, fet que impedeix un funcionament normal del servei. A més, també per segona vegada en una setmana, avui dilluns el parc de bombers d’Ascó estarà tancat per les mateixes circumstàncies, deixant sense cobertura d’emergències el sector de la Ribera d’Ebre nord, que inclou instal·lacions com les de la Central Nuclear d’Ascó i la química de Flix, entre d’altres.

L’alcaldessa d’Ulldecona exigeix que Interior dote el parc de bombers amb efectius i material