20161222_094258_resized

img-20161222-wa0011

L’Ajuntament d’Ulldecona ha instal.lat aquesta setmana dos desfibril.ladors externs (DEA), un al poliesportiu, que cobrirà les necessitats de tot el complex lúdico-esportiu del carrer Vicent Aubà (pistes de tennis, piscina, pista de patinatge, pavelló vell  i casal de joventut – Lúdik) i un altre al camp municipal d’esports, que cobrirà tant el camp de futbol com el nou pavelló poliesportiu.

Es tracta d’equips d’alta tecnologia fàcil d’utilitzar per tal que, en el moment que sigue necessari, es pugui fer servir sense problema. Els desfibril·ladors semiautomàtics (DEA) és un dispositiu que, aplicat sobre el tòrax del pacient, analitza el ritme cardíac de la persona i identifica si és susceptible de rebre desfibril·lació, i en aquest cas indica, mitjançant missatges i indicacions sonores, el procediment a seguir. A banda de la instal.lació dels aparells, en les properes setmanes es farà un curs de formació a una vintena de persones del municipi. 

A aquests dos aparells, cal sumar-li el que des de fa ja dos anys porta la Policia Local d’Ulldecona al seu vehicle.  A Catalunya ja s’han instal·lat milers d’equips DEA, tant en poblacions com en edificis de serveis i empreses públiques i privades.

Ulldecona compta des d’avui amb dos Espais Cardioprotegits, un al poliesportiu i l’altre al camp municipal d’esports i pavelló